Påskfirande på Ödevata Gårdshotell

Påskhelg med mat och naturupplevelser. 

Är ni sugna på en långhelg i Sydöstra Sverige tillsammans med era nära, vänner eller familj?
Nu har vi satt ihop ett paket för hela familjen med extra allt på Ödevata Gårdshotell. Här kan ni kombinera mat och naturupplevelser tillsammans under några härliga dagar. Vi erbjuder ett paket där ni får uppleva lyxen av att boka ett helt hotell för er själva under 4 dagar. 

Vi har 12 fräscha sovrum redo för er vilket ger plats för upp till 25 personer. Hotellet och alla rummen håller självklart en riktigt hög standard och alla rum har egna badrum.
Att åka på semester med barn kan ibland vara en utmaning men inte på Ödevata Gårdshotell! Ett mysigt familjehotell som gjort för umgänge med gott om utrymmen både ute och inomhus. 


Vad händer?


Ni ankommer till Ödevata gårdshotell tidig förmiddag för att hämta en smakrik picknicklunch. Packa ner den i er ryggsäck och ni kan direkt ge er ut i skogen på någon av vandringslederna i området och njut av den härliga naturen som omger gården. 
Kl 15 har vi en nybakad påskfika åt er när ni checkar in och sen väntar er en härlig helg med extra allt.

På skärtorsdagskvällen när alla installerat sig lagar vi mat tillsammans på utekök över öppen eld, kan det bli mysigare? Eftersom vi älskar lokala råvaror så innebär det att ni inte bara får njuta av platsen, ni får också njuta av smakerna från Småland.

Långfredagen ska enligt traditionen vara en lugn dag och vad passar då bättre än en härlig dag ute i naturen. Efter en rejäl frukost förflyttar vi oss till ut i naturen för en matvandring. Under den drygt 7 km långa vandringen serveras det lunch bestående av lokala godsaker och en smaskig eftermiddagsfika. Vi går i lugn takt och delar upp sträckan i korta pass och tar paus med jämna mellanrum så att alla kan vara med.  

Tillbaka vid hotellet blir det tid för vila innan middagen dukas fram. Kvällen avslutas med en vedeldad bastu inkl ett dopp i Ödevaten för de som önskar. 

Påskafton startar som långfredagen med frukost innan ännu en skön naturupplevelse på vattnet eller i skogen, ni väljer mellan skogsbad eller en kanottur. Vill ni bara mysa i lugn och ro går det självklart lika bra. Lunchen idag blir i picknickform som ni äter på valfri plats och framåt eftermiddagen bullar vi upp med gofika igen, inkl en påsktårta. 

På eftermiddagen blir det också en äggjakt för barnen innan kvällsmat då vi bullar upp med ett klassiskt påskbord med något för alla. Vill ni hitta på något mer löser vi gärna en utmanande femkamp. 

Påskaftonskvällen kör vi en spännande quiz (eller filmkväll för barnen) 

Söndagen bjuder på ett skönt stretchpass i soluppgången där kroppen får vakna i takt med naturen. 

Efter ännu en rejäl frukost packar ni ihop i lugn och ro innan ni får återvända hem med påfylld minnesbank och mängder med ny energi. 

Vill ni förlänga resan genom att komma några dagar innan påsk, skriv det i er bokningsförfrågan. 

Som ni märkt finns här något för alla, vare sig ni vill vara aktiva från morgon till kväll eller bara mysa på en filt med en bok på området. Runt Ödevata gårdshotell finns det mängder med utflyktsmål, alltifrån historiska Kalmar slott till charmiga Luffarmuseet, glasblåsning i Målerås till fartfyllt äventyr hos Sweden Zipline. I närområdet finns också inte att förglömma alla spännande platser från Vilhelm Mobergs Utvandrarna.

Som vi inledde med, allt finns här. Redo för er att uppleva och utforska – en påskhelg med extra allt.


Bokning eller mera info? Våra kontaktuppgifter hittar du här.


Varmt välkomna till en härligt påskhelg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.