Matvandringar

Är ni redo för en matupplevelse i vårt härliga Småland och dess fascinerande natur? Nu kan ni boka våra matvandringar.Matvandring i Glasriket


På den här vandringen bjuds ni på en härlig mix av smaker från glasriket och självklart bjuds drycken i glas tillverkade av våra skickliga glasblåsare i Glasriket.

Här går vi all-in med lokala råvaror efter säsong och njuter av en härlig 7-rätters meny med en mix av kalla och varma rätter.
Har du till exempel bakat ”tortillas” på kulturmjöl från Öland – ute i naturen? Inte? Det kanske du får göra på den här vandringen. Vad vi fyller dem med varierar. Kanske med en härligt mustig köttgryta – med råvaror från glasriket förstås. En varm kopp kaffe, av fina Glasriketkaffe från Tadah kafferosteri. Vi njuter av lyxiga smaker – i naturen, det bästa av allt helt enkelt. 

På den här vandringen är vi max 8 personer, på det sättet kan vi anpassa fart och vi kan ge maten lite extra kärlek på vägen.

Vad ingår

En 7 rätters matupplevelse inkl alkoholfri dryck under en guidad vandring på ca 10 km. Avsätt en heldag, vandringen tar ca 6 timmar inkl 7-8 stopp längs vägen 

Om ni är allergisk mot något eller om ni har någon matpreferens vi behöver ta hänsyn till, meddela detta vid bokning.

Pris för guidad vandring, 7 rätters matupplevelse med lokala råvaror och smaker inkl dryck 995 kr/person

Datum 2023:

  • 27 Maj
  • 24 Juni (midsommardagen)
  • 16 Juli

Är ni en grupp på 8-12 personer kan ni även boka en matvandring för eget sällskap. Vi kan även anpassa sträckan vi går.

Vill ni göra en bokningsförfrågan eller har några frågor hittar ni våra kontaktuppgifter här.


Bra att veta

Det klassiska kläder efter väder är bra att ha i åtanke. Att vara utomhus en hel dag i för kalla kläder gör ingen glad. Bra skor är extra viktigt då vägarna vi går på kan vara både ojämna och efter regn är de blöta.
Barn är förstås välkomna men vi har ingen barnmeny och det är viktigt att de orkar gå hela sträckan. Vi har ingen möjlighet att lösa transport av trötta små godingar.

Om ni vill ha hund med er vill vi veta det i förväg ifall någon av de andra gästerna är hundrädda eller har svår allergi. Vi vill också att ni har er hund kopplad.

Att alla är friska på våra vandringar tar vi för självklart. Om ni behöver boka av pga sjukdom betalar vi tillbaka hela avgiften fram till 2 veckor innan vandringen. Vid senare avbokning kan vi tyvärr bara erbjuda halva avgiften då vi beställer råvaror 2 veckor innan det aktuella datumet.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.